Cele mai bune cursuri de limba germana pentru copii din Bucuresti

Dacă ți-este teamă că micuțul tău va ajunge să încurce limbile, află că este doar o prejudecată.

  • Copiii bilingvi se exprimă și se concentrează mai bine
Studiile recente arată faptul că acei copii care cresc bilingv se exprimă mult mai bine chiar și în limba lor maternă, decât o fac copiii care știu o singură limbă. Învățarea unei a doua limbi stimulează dezvoltarea regiunii creierului asociată cu concentrarea, rezolvarea de probleme și funcționarea executivă (sursa).
  • O limbă străină întârzie îmbătrânirea creierului
Iar alte studii arată că persoanele bilingve sunt mai creative, iar creierul lor îmbătrânește mai greu și este mai puțin predispus la boli de tipul Alzheimer (sursa).
  • Cine știe germana învață mai ușor engleza (reversul nu este valabil)
În plus, învățarea unei a doua limbi facilitează procesul de învățare a limbilor străine în general. Asta înseamnă că după ce au învățat germana, celor mici le este mult mai ușor să învețe engleza. Cele două limbi sunt înrudite, iar gramatica englezei este mult mai simplă decât cea a limbii germane.

Cele mai bune cursuri de limba germana pentru copii din Bucuresti

Nu există o vârstă minimă pentru a începe învățarea unei limbi străine

  • Copiii învață o nouă limbă mai ușor și mai repede
Copiii cu cât sunt mai mici, cu atât învață o limbă străină mai repede. În plus, deprind cu mult mai mare ușurință pronunția specifică și structura gramaticală a limbii respective, un lucru destul de dificil pentru adulți.
Un studiu efectuat de Francois Thibaut, directorul Language Workshop for Children din New York City, arată faptul că ne pierdem capacitatea de a auzi și produce anumite sunete dacă nu suntem expuși la ele de la o vârstă fragedă (sursa).
Expunerea copilului la o limbă străină încă de la o vârstă fragedă, ușurează învățarea ulterioară. Chiar dacă micuțul poate nu rămâne conștient cu un mare bagaj de cuvinte, simplul auz al respectivei limbi (presupunând că o aude vorbită de un nativ sau un profesor care vorbește la nivel nativ) îl va ajuta să o învețe mai ușor ca și adolescent sau adult și să o pronunțe corect.

Este foarte important ca profesorul să cunoască limba la un nivel avansat și să știe să pronunțe corect cuvintele. Altfel copiilor le va fi mult mai greu să corecteze ulterior ceea ce au învățat greșit. Mai multe informații despre profesor aici